تروریسم هنوز افغانستان و کشورهای همسایه آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد | روند تحولات افغانستان بر منطقه اثرگذار است پیام علی باقری برای نشست تهران: سازمان ملل متحد در ایفای وظایف خود بیش‌ازپیش به شرایط انسانی توجه کند گروه تماس منطقه‌ای؛ ابتکار ایران برای ایجاد ثبات در افغانستان درباره حوزه علمیه خاتم‌النبیین(ص)، تلویزیون تمدن و دستور طالبان برای لغو فعالیت‌های آن تاریخ و ساعت بازی بعدی تیم ملی فوتبال افغانستان در مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ نتیجه دیدار تیم‌های ملی فوتبال افغانستان و قطر مقدماتی جام جهانی (۱۷ خرداد ۱۴۰۳) سنجش دانش‌آموزان نوآموز اتباع خارجی با کد یکتا انجام می‌شود فرناندو آنتونیو: تیم ملی فوتسال افغانستان از نظر فنی رشد تصاعدی و خوبی دارد گفت‌وگو با مجید مرتضایی درباره کمپ تیم ملی فوتسال افغانستان در مشهد پخش زنده بازی افغانستان و قطر مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ (۱۷ خرداد ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین درباره دیدار سرنوشت‌ساز افغانستان و قطر در مقدماتی جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶ یک مقام سابق امنیتی در افغانستان: به رسمیت شناختن طالبان برای مقابله با داعش کافی نیست درگیری معترضان و نیرو‌های پاکستانی در مرز چمن در نزدیکی قندهار ابراز نگرانی نماینده سازمان ملل در افغانستان از وضعیت زیست‌محیطی این کشور هر دو روز یک کودک بر اثر انفجار مین در افغانستان جان خود را از دست می‌دهد امام خمینی(ره) حامی واقعی مردم افغانستان تهران میزبان دومین نشست گروه تماس منطقه‌ای برای افغانستان یکسان‌سازی به‌سبک طالبان | حقوق کارمندان زن در افغانستان فقط ۵ هزار افغانی نماینده مهاجران اهل تسنن در مشهد: امام خمینی (ره) نشان دادند که اسلام مرز ندارد یک مجاهد افغانستانی: امام خمینی (ره) برای مردم افغانستان سنگ تمام گذاشت
سرخط خبرها

کاظمی قمی: داعش خراسان جزو راهکار‌های آمریکا است

  • کد خبر: ۲۰۶۷۴۸
  • ۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۶
کاظمی قمی:  داعش خراسان جزو راهکار‌های آمریکا است
نماینده ویژه رئیس جمهور فضای پسااشغالگری را فرصتی جدید برای همسایگان و منطقه در راستای همگرایی درباره افغانستان دانست و گفت: آمریکایی‌ها با وجود شکست مفتضحانه خود همچنان مرتکب ناامن‌سازی افغانستان و حمایت از تروریسم به ویژه داعش می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن کاظمی قمی دیدار‌های خود با مقامات پاکستانی را مثمر ثمر خواند و اظهار داشت: ما به یک توافق مبنی بر تعامل با کابل برای کمک به بهبود شرایط افغانستان دست یافته‌ایم.

وی گفت: آمریکا و متحدانش بعد از ۲۰ سال اشغالگری در افغانستان در اهدافی که در این کشور و منطقه تعریف کرده بودند ناکام ماندند، البته این ناکامی به افغانستان محدود نمی‌شود؛ ما در کشور‌های دیگر مثل عراق، سوریه، یمن و لبنان شاهد شکست سیاست‌های آمریکا هستیم که بخشی از دلایل این ناکامی مقاومت مردمان این کشور‌ها بود و بخشی دیگر نیز به رفتار و عملکرد ناشایست آمریکایی‌ها و بی‌توجهی آنان به منافع و مصالح ملت‌ها و هنجار‌های اجتماعی و فرهنگی در این جوامع بازمی‌گشت.

سرپرست سفارت ایران در کابل گفت: آمریکایی‌ها با وجود شکست مفتضحانه خود در افغانستان، همچنان منطقه و افغانستان را رها نکرده‌اند، اهداف آمریکا همچنان وجود دارد، اما آنان راهبرد‌های عملیاتی خود را تغییر داده‌اند، آن زمان فکر می‌کردند با نظامی گری و لشکرکشی می‌توانند به اهداف نامشروع خود برسند، اما پس از شکست در این شیوه، به شیوه‌های دیگری روی آوردند.

وی تاکید کرد بی ثباتی و نا امن سازی افغانستان همچنان اولویت آمریکا است و به دلایل مختلفی نیز این سیاست را دنبال می‌کنند چرا که به زعم آمریکایی‌ها افغانستان می‌تواند محل تنازع و تقابل با رقبا و متخاصمین آمریکا یعنی چین، ایران و روسیه باشد و سرزمین افغانستان همچنان باید مسیر تقابلی با این کشور‌ها را دنبال کند.

کاظمی قمی افزود: تصور ایالات متحده که پس از ۲۰ سال مجبور به فرار مفتضحانه از افغانستان شد، چنین است که دوره سازندگی در افغانستان شروع شده و رقیب آن کشور یعنی چین برای همکاری اقتصادی و سرمایه‌گذاری در افغانستان خیز برداشته است.

وی گفت: افغانستان در امتداد حوزه تمدنی جمهوری اسلامی ایران است و مشترکاتی که بین دو ملت و دو کشور وجود دارد می‌تواند یک ظرفیت عظیم از همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای را شکل بدهد که قطعا خوشایند آمریکایی‌ها نیست در نتیجه آنان همچنان سیاست بی ثبات سازی را دنبال می‌کنند.

نماینده ویژه رئیس جمهور افزود: پدیده تروریسم از جمله داعش خراسان، جزو راهکار‌های آمریکا است که در راستای ناامن‌سازی افغانستان دنبال می‌شود. از این جهت همسایگان افغانستان بیشترین تعامل با مردم و حاکمیت این کشور را دارند لذا بیشترین اثرپذیری از تحولات و رویداد‌های افغانستان را نیز خواهند داشت؛ یعنی هرچقدر افغانستان به سمت بی‌ثباتی و ناامنی برود شاهد سیل حرکت پناهجویان افغانستانی به سمت کشور‌های همسایه از جمله ایران خواهیم بود. اگر اقتصاد افغانستان بحرانی‌تر شده و فقر شدت پیدا کند افزایش کشت مواد مخدر و جذب نیرو برای گروه‌های تروریستی مثل داعش را شاهد خواهیم بود.

وی گفت: طبیعتا تمامی این آثار منفی، متوجه جامعه و حاکمان افغانستان و هم امنیت منطقه و کشور‌های همسایه خواهد بود و از طرف دیگر بیشترین اثرگذاری را نیز کشور‌های همسایه برای بهبود شرایط افغانستان خواهند داشت.

کاظمی قمی تاکید کرد: آنچه که مهم است کشور‌های همسایه و منطقه باید از فضای پسااشغالگری افغانستان که امروز یک فرصت جدید تلقی می‌شود، در جهت یک همگرایی استفاده نمایند و از طریق همکاری‌های خود بهبود شرایط سیاسی، امنیتی و اقتصادی در افغانستان را دنبال کنند.

وی گفت: خوشبختانه به یک رویکرد مثبت در رایزنی‌ها با بازیگران مهم منطقه از جمله پاکستان دست یافته ایم، ما بر همکاری‌های منطقه‌ای در تعامل با کابل تاکید کردیم و توافق شد که این رویکرد در اولویت قرار بگیرد و بر همین این اساس «گروه تماس منطقه‌ای» تشکیل شد که در چارچوب نشست کازان و اعضای فرمت مسکو توافق شده بود. طی آن تصمیم گرفته شد که همکاری‌های منطقه‌ای با حاکمان افغانستان را دنبال کنیم.

سرپرست سفارت ایران در افغانستان افزود: نمایندگان گروه تماس منطقه‌ای باید یک بسته همکاری با افغانستان در حوزه‌های اقتصادی، امنیتی و سیاسی را تعریف و آن را دنبال کنند لذا این آمادگی به وجود آمده است.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران از نقش سازنده سازمان ملل حمایت می‌کند. سازمان ملل با توجه به بیشترین اثرپذیری همسایگان از تحولات افغانستان، باید از ابتکارات و همکاری‌های منطقه‌ای حمایت کند و اگر این حمایت صورت بگیرد می‌تواند به بهبود رسالت شورای امنیت سازمان ملل برای برقراری صلح و امنیت جهانی کمک کند. همچنین این سازمان می‌تواند فرآیند بهبود شرایط افغانستان، سازندگی و ماندگاری مردم افغانستان در سرزمین خودشان و مبارزه با تروریسم را سرعت ببخشد.

کاظمی قمی گسترش تروریسم در منطقه از جمله پدیده داعش خوراسان را ناشی از جنگ نیابتی آمریکا و نقشه‌های آمریکایی-صهیونیستی دانست و تاکید کرد: کشور‌های همسایه باید هوشیار باشند تا بتوانند همکاری‌های همه جانبه از جمله امنیتی را با افغانستان شکل بدهند. تروریسم مرز نمی‌شناسد لذا مقابله با تروریسم باید به صورت دسته جمعی انجام شود.

وی افزود: حمایت از مردم افغانستان همچنان ملاک سیاسی جمهوری اسلامی ایران است. این حمایت در همه ابعاد همکاری‌های دوجانبه و درک عمیقی که ایران از شرایط مردم افغانستان دارد، برقرار است و ما منطقه را به همگرایی تشویق می‌کنیم و از سازمان ملل نیز انتظار می‌رود از این روند حمایت نماید.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->